Temizlik Ve Ev Işlerini Spora Çevirmek Mümkün Mü?

Temizlik, günlük hayatımızın her alanında vardır. Bunlar kişisel temizlik de olabilir. Normal temizlikte. Özellikle ev hanımlarının neredeyse bütün günü ev işi yapmakla geçmektedir. Bunlar da onların işleri arasında yer almaktadır. Sürekli ev işi yaparak zamanını geçiren bayanlar kendilerine zaman ayırmakta güçlük çekebilirler. Bu sorun da onların bir süre sonra asosyal olmasına sebep olmaktadır. Bu tür insanlar dışarılarda çok fazla sorun yaşanır. Kendilerine zaman oluşturamayan ev hanımlarının en büyük sorunu kilolardır. Vücut sürekli aynı işleri yapıp, sonra da dinlenmeye çekildiği için hantallaşmaya başlamaktadır. Bu da zaman ilerledikçe fark edilmeyen obezite hastalığının habercisi konumunda yer almaktadır. Oysaki temizliğin günlük hayatımızdaki yeri ne kadar önemliyse, sporun da hayatımızdaki yeri o kadar önemli olmalıdır.ev işlerini spora çevirme, spor yapar gibi ev işi yapma, ev işlerini spor havasında yapma

Ülkemizde ise genel olarak bilinmekte olan tanı ise ‘ben zaten zayıfım spora gerek yok’ mantığı sayesinde spor faaliyetleri çok fazla rağbet görmemektedir. Sporu kilo ile bağdaştırmak çok yanlış bir düşüncedir. Spor, her şeyden önce sağlıktır. Vücut direncini ayakta tutabilmek için, insanların spora ihtiyacı vardır. Bu çok da gerekli görülmez. Ancak spor zayıflamak için değil, sağlık için yapılan bir fiziksel aktivite haline gelmelidir. Ev hanımlarının en çok şikayet ettiği konu ise, işlerden zaman kalmayıp, kendilerine vakit ayıramaması yönündedir. Bunun için çok basit bir yöntem vardır. Spor salonlarında belli bir saat aralığı vardır ve sadece o saatler arasında spor yapılmaktadır. Ev hanımları da ev işlerini bir spor salonu mantığında düşünmelidirler. Bu mantıkla hareket edildiği takdirde, spor salonlarını evinize taşımış olursunuz.

Temizliği Keyifle Yapın

Bunu yapmak çok zor bir durum değildir. Ev işlerini yapan hanımlar, “şu işimi bitireyim de dinleneyim sonra kalanını yapabilirim” mantığıyla genellikle temizlik yaparlar. Bu yüzden akşama kadar işler bitmez. İşler birikince de insanların gözü korkar. Ancak bütün işleri peş peşe yaptığınız zaman, çok fazla kalori harcamış olursunuz. Böylelikle hem spor yaparsınız hem de temizliğinizi bitirmiş olursunuz. Spor yaparken kalori çok fazla harcanır. Daha sonrasında kalori yakan vücudun direnci daha fazla olmaktadır. Bu bakımdan ise kendilerine vakit ayıramayan ev hanımları temizliği spora dönüştürerek çok daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri kaçınılmaz olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*