NEED FOR SPEED: RİVALS OYUNU İÇİN 30/60 FPS PROBLEMİNE ÇÖZÜM

Need for Speed: Rivals, Elektronic Arts firmasının müthiş Need for Speed serisini eski ve mükemmel günlerine döndürme amacı ile piyasa sürdüğü bir oyundur. Bu oyun aynı zamanda ise yeni nesil konsollar için bir çıkış oyunudur. Yarış oyunu dendiği zaman pek çok kişinin aklına gelen Need for Speed bu seriyle birlikte hak ettiği başarıya ulaştırır mı bilinmemektedir. Fakat oyun çıkar çıkmaz bazı problemlerde ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu sorunlardan biri ise 30/60 FPS frame kilidi/sınırı sorunudur. Dert etmenize gerek yok çözümü yazımızda bulunmaktadır. Çözümü ise yine Need For Speed hayranları ortaya çıkarmıştır. Sistemi üst seviye olanları oyunu oynarken sıkıntıya düşmesine sebep olan durumdan kurtulmak için ise yapılması gereken aslında oldukça kolay ve oyunun kısa yoluna bazı ekleri yazmalısınız. Çözüm için oyunun kısa yoluna sağ tıklayarak Özellikler penceresini açınız. Sonrasında ise Hedef bölümünde en sağa gelip bir adet boşluk verdikten sonra şu kodları ekleyiniz.need for speed fps sorunu, need for speed kasma sorunu, need for speed sorunlarını giderme

Eklenecek kod ise: GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60+

Fakat unutulmaması gereken bir durum bulunuyor. Bu kod ile oyunu 60 FPS’le çalıştırmanızı sağlamaktadır. Ancak düşük sistemlerde bu çözüm oyunu normalde 2 kat daha ağırlaşmasına sebep olmaktadır.

Kasma Sorunu Yaşanan İçin Çözüm

Electronic Arts firmasının dinamo oyunu yarış oyunları için her zaman Need For Spped olmaktadır. Yeni serisi olan Need For Speed: Rivals işte bu dinamo seriye de hareket kazandırmak amacıyla PC dışında yeni oyun konsolları olan  PlayStation ile Xbox ortamları içinde hazırlanmıştır. Ancak oyunu öne çıkaran görsellerde yaşanan problemler hayranlarını üzmektedir. Özellikle Need  For Speed: Rivals kasma problemi kullanıcı şikayetleri almasına neden olmaktadır. Özellikle oyunda yaşanmakta olan FSP düşüşleri ile kasma problemleri kullanıcıları oldukça rahatsız etmektedir. Oyun normal şartlarda 30 FPS ile oynanmaktadır. Bu oranın tek FPS dahi düşmesi demek problemleri beraberinde getiriyor. İl olarak oyunda belirgin bir ağırlaşma gözlenmektedir. Sonrasında ise hareket tuşlarınız geç çalışmaya başlar. Sonrasında da oyun ciddi anlamda saçmalamaya başlamaktadır. Yapmanız gereken çözüm ise aşağıdaki adresten dosyayı indirmeniz gerekmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*