Kolesterol Belirtileri Nelerdir

Yüksek kolesterol belirtileri herkes de görülmeyebilir. Ancak kan değerleri ile ortaya çıkar. Halsizlik, el ve kollarda uyuşma, göğüste batma belirtileri görülmektedir. Şeker hastalığı belirtileri, aşırı susama, sık idrara çıkma, bulanık görme, halsizlik, bitkinlik, sebepsiz kilo kaybı, acıkma hissi, mide bulantısı, kusma, nefes kokusu ve yaraların geç iyileşmesi gibi belirtiler gösterir.
Kolesterol düşürücü bitkiler, soya lesitin, omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt, enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivri biber kolesterole faydalı olan bitkilerdir. Kolesterol nedir, dolaşım sisteminde bulunan yağlı bir maddedir. Ortaya çıkmasındaki etkenlerden biri beslenme tarzıdır. Diğeri ise karaciğer tarafından üretilen kolesteroldür.

Kolesterol, Kolesterol belirtileri, Kolesterol tedavisi2
Kolesterol nasıl düşürülür, Arpa ve yulaf çözülebilir lif olduğu için kolesterol düşürmeye yardımcı olur. Omega 3 asitleri için haftada en 2 kere balık yemeli, yağlı tohumlar, E vitamini ve selenyum açısından zengin besinler yenmelidir. Fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumların tüketilmesi önerilmektedir. Hayvansal ürünlerin yerine soya ürünleri kullanılmalıdır.
Kolesterol diyeti, Ekmek olarak kepek, buğday, çavdar, yulaf, mısır yemelidir. Süt ürünlerinde yağsız süt, az yağlı peynir, yağsız yoğurt tüketilmelidir. Çorba olarak sebze çorbaları ve et suyu çorbalar içilmelidir. Balık ızgara veya buğulama olarak yapılmalıdır. Beyaz ete ağırlık verilmelidir. Yemeklerde zeytinyağı, ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, soya yağı kullanılmalıdır. Her gün ceviz, badem ve fındık yenmelidir.
Yüksek kolesterol tedavisi, İlaç tedavisinden önce bazı yöntemler denemektedir. Kızartmalardan kaçınmalı, kırmızı et yerine beyaz et tüketilmeli, yağlı süt yerine, yağsız süt içilmeli, katı yağlar yerine sıvı bitkisel yağlar tüketilmeli, sakatatlardan uzak durun, daha fazla meyve ve sebze tüketin. Sigarayı bırakın, kilonuzu kontrol edin, koşu, yüzme, bisiklete binme gibi sporlar yapın.
Kolesterol tedavisi ilaçlı ve ilaçsız olarak iki farklı şekilde uygulanmaktadır. İlaçsız tedavilerde öncelikle beslenme alışkanlığının değiştirilmesi gerekir. Sigara bırakılmalı, şişmanlık kontrol altına alınmalıdır. İlaçlı tedavide ise kullanılan ilaçlar yağ metabolizmasındaki bozuklukların düzenlenmesi amacı ile geliştirilmiştir. Kolesterol tedavisinde hastanın tedaviye düzenli olarak uyması kendi sağlığı için şarttır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*