Çalışan Kadınların Sorunları

çalışan kadın sorunu, kadınların sorunları nelerdir, çalışan kadınlar hangi sorunlar ile uğraşır

Günümüzün kadını aile sorumluluğunu eşleri ile birlikte ortaklaşa paylaşmakta ve yapmaktadırlar artık. Çalışan kadınların oranı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu günümüzde bütün dünyada aynı durumdadır. Çünkü ekonomik sorunlar, kariyer sahipliği, bir iş sahibi olmak, yeni kişilerle tanışmak için kadınlarımız artık çalışmaya başlamıştır. Çalışan kadınların sorunları her gün tartışılan bir konu olup, çoğu kişi çalışan kadının iyi bir ev kadını olamayacağı fikrini savunur. Fakat bu fikirde olanların savundukları tezler yanlıştır.çalışan kadın sorunu, kadınların sorunları nelerdir, çalışan kadınlar hangi sorunlar ile uğraşır

Bayanlar planlı bir çalışma ile her iki işi bir arada götürmeyi becerirler. Önemli olan bu meseleyi düzgün bir biçimde ayarlayabilmektedir. Yapılan istatistiklere göre bir çocuklu çalışan anne, çalışmayan ev hanımları ile kıyasla ev işlerinde haftada 32 saat, iki çocuklu bir anne 29 saat, üç çocuklu bir anne ise 28 saat ek ekonomi yapmaktadır. Bu da gösteriyor ki, çalışan kadın ister istemez zaman planlamasını yapmaktadır.

Elbette ki çalışan kadının ev problemi çalışmayanlara oranla daha farklıdır. Çünkü iki işi bir arada yürütmek, iki karpuzu bir koltuğa sığdırmak zorunlulukları vardır. Pekâlâ nedir bunun yolu? Her şeyden önce bir düzenli bir şekilde işleyebilecek bir program yapmak ve bunu tam anlamıyla uygulayabilmektir.

Çalışan kadının en büyük problemleri arasında ilk sırayı alışveriş gelmektedir. Bayanlar özellikle alışveriş için boş zamanlarında halletmesini bilmeli, bir takım ihtiyaçlarını aylık veya haftalık almalıdır. Bu şekilde davranılması halinde hem zaman kaybını önler, hem de yemek derdini önemli bir şekilde halleder.

İkinci sırayı ise günlük rutin olarak yaptıkları işlerdir. Örneğin evden çıkmadan yatakları toplamak, çocukların kahvaltısını hazırlamak, elbiselerini giydirmek, bulaşıkları yıkamak gelmektedir. Çünkü akşam yorgun argın işyerinden dönüldüğü zaman, dağınık bir mutfak, toplanmamış yatak bulmak kadar sinir edici bir şey olamaz elbette.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir