Ameliyat Öncesi ve Sonrası Rehabilitasyon

İnsanlar herhangi bir ameliyata girmeden önce mutlaka hem fiziksel hem de psikolojik anlamda ameliyata hazır hale gelmelidir. Bunun için de en doğru destekleyici yöntem ameliyat öncesi ve sonrası rehabillitasyon çalışmalarından faydalanmak olacaktır. Hastalar için uygun süreçlerle yerine getirilen ameliyat öncesi ve sonrası rehabilitasyon çalışmaları tamamen tıbbi yöntemler çerçevesinde yerine getirilmektedir. Bazı hastalıklar için ilaç tedavisi tam bir iyileşme sağlayabilmek için yeterli gelebilir. Ancak bazı hastalıklar için ilaç kullanmadan da tedavi sağlamak mümkündür ve bunun için de rehabilitasyon alanına başvurulur.ameliyat öncesi rehabilitasyon, ameliyat sonrası, ameliyat sonrasında yapılacaklar

Ameliyat Başarılarını Arttırmada Rehabilitasyonun Etkisi

Son dönemlerde ameliyatların başarılarını artırmak ve ameliyattan sonra iyileşme sürecinin daha kısa sürebilmesi açısından ameliyat öncesi rehabilitasyon önem kazanmıştır. Sakatlanma sonrasında meydana gelen ağrı ve şişlik gibi problemlere karşı rehabilitasyon her zaman olumlu sonuçlar sağlar. Bu nedenle tıbbi uygulamalar arasında artık ameliyat öncesi rehabilitasyon da yerini almıştır. Aynı şekilde özellikle ortopedik ameliyatların da hızlı bir şekilde sonuç vermesi açısından ameliyat sonrası rehabilitasyon uygulamalarına ağırlık verilmektedir. Eklem bölgelerinin güç kazanması ve iyileşebilmesi için rehabilitasyon tedavi ile birlikte şarttır. Bu nedenle bireyler doktorların önerisi ışığında ameliyat öncesi ve sonrası rehabilitasyon uygulamalarından mutlaka faydalanmalıdır. Hastalar kendisini mutlaka daha iyi hissedecektir.

Fizik Tedavi de İhmal Edilmemeli

Hastalar ve toplumdaki diğer bireyler ameliyat öncesi ve sonrası rehabilitasyon uygulamaları içerisinde neler yapıldığını merak etmektedir. Rehabilitasyon uygulamaları içerisinde genellikle kısa tedaviler ve hareketli uygulamalar yer almaktadır. Hastalar verilen enerji ve ısı etkisiyle mekanik enerjilerin açığa çıkacağını zamanla fark etmektedir. Bu enerjiyle birlikte yürümede ve farklı kas problemlerinde olumlu sonuçlar sağlanır. Bu nedenle ameliyat öncesi ve sonrası rehabilitasyon çalışmaları en az yapılan cerrahi müdahale ve diğer tedavi yöntemleri kadar önemlidir. Rehabilitasyon sayesinde farklı problemler yaşayan hastaların daha kısa sürede ve daha hızlı bir şekilde toparladığı tespit edilmiştir. Birçok fiziksel hastalık için rehabilitasyon ile birlikte mutlaka fizik tedavi uygulamaları da yerine getirilmelidir. Özellikle yaralanma ve sakatlanmalar için fizik tedavisiz bir rehabilitasyon eksik kalacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*